Skip to main content

Čestitamo dečkima OŠ Ludbreg i njihovom učitelju

Poluzavršno državno rukometno natjecanje školskih sportskih društva

10. 3. u dvorani OŠ Ljudevita Modeca održano je poluzavršo državno natjecanje školskih sportskih društva u rukometu za učenike s početkom u 10 sati; natjecale su se četiri županije

U dvorani OŠ Ljudevita Modeca u petak (10. 3. 2017.)  održalo se  poluzavršno državno rukometno natjecanje školskih sportskih društva skupina sjever. Organizator je ŠSD (školsko sportsko društvo) Koprivničko- križevačke županije, a natjecanje provodi OŠ Ljudevita Modeca Križevci. Natjecanje je otvoreno govorom ravnatelja Dražena Bokana, prof.  u 10 sati. Nakon uvodnog govora dobrodošlicu svim ekipama i njihovim učiteljima uputio je i Borna Bojkić svojom recitacijom- Crvenkapica na drugačiji način.

Varaždinska županija (OŠ Ludbreg, Ludbreg, ŠSD LUDBREG, učitelj: Zenil Vugrinec), Koprivničko- križevačka županija (OŠ "Braća Radić" , Koprivnica, ŠSD BRAĆA RADIĆ, učitelj: Velimir Krulić), Međimurska županija (III. OŠ Čakovec, Čakovec, ŠSD ORLIĆI, učitelj: Davor Varga, mentor: Goran Kolarić) i Virovitičlo- podravska županija (OŠ Vladimir Nazor, Virovitica, ŠSD MLADOST, učitelj: Ivan Šuper) natjecale su se u rukometu te ima je cilj bilo prvo mjesto kojim bi se plasirali na državno natjecanje. Prva utakmica u kojo su igrali Mladost i Braća Radić završila je pobjedom ŠSD Mladost rezultatom 18:17. u drugoj utakmici igrali su Orlići protiv Ludbrega, a završni rezultat je bio 21:10 (Orlići su pobjedili). Pobjedu treće utakmice odnijeli su Orlići igrom protiv ŠSD Braća Radić te krajnim rezultatom 22:20. Finalna (četvrta) utakmica bila je napeta kao i sve prije nje; za prvo mjesto borili su se Mladost i Ludbreg. Nakon 25 minuta utakmice ŠSD Ludbreg pobjedilo je Mladost rezultatom 17:14 i tako zauzelo prvo mjesto u konačnom poretku kojim se plasiralo na državno natjecanje u Poreču početkom 5- og mjeseca. Na četvrtom mjestu našla se OŠ "Braća Radić", treće mjesto zauzela je III. OŠ Čakovec, drugo mjesto osvojila je OŠ Vladimir Nazor, a prvo mjesto svojim iznimnim trudom zaslužila  je OŠ Ludbreg koja će predstavljati na državnom regiju sjever. Trener ŠSD jako je ponosan na svoju ekipu.


- Ne mogu točno definirati tj. opisati kako se osjećam u ovom trenutku, jako sam sretan, zadovoljan, a najviše ponosan na svoje dečke kojima bavljenje ovim sportom iziskuje puno vremena, ali oni se ne daju, silno su uporni te se bore svim srcem za pobjedu. Zahvaljujem drugim ekipama na sudjelovanju koje su također bile dobre i drago mi je da sam danas ovdje prisustvovao poluzavršnom državnom natjecanju, da su dečki kao ekipa pokazali svoje vještine u rukometu. Domaćini su odlični.- izjavio je trener Vugrinec.
Nakon podjela medalja i priznanja svi zajedno su otišli na ručak u KTC.

IPL novinar:  Elena Miklečić, 8. b; OSNOVNA ŠKOLA LJUDEVITA MODECA KRIŽEVCI, Križevci