Skip to main content

Poluzavršno natjecanje školskih sportskih društava srednjih škola regije istok

Poluzavršno natjecanje školskih sportskih društava srednjih škola regije istok
Dana 21. veljače, u nastavno-športskoj dvorani Đakovo, održalo se poluzavršno natjecanje školskih sportskih društava srednjih škola regije istok u košarci za mladiće.

Natjecale su se 4 ekipe:
1.    ŠSD GIMNAZIJA (Gimnazija Požega, Požega)
2.    ŠSD POLET (Gimnazija Matije Antuna Reljkovića, Vinkovci)
3.    ŠSD TEHNIČAR (Tehnička škola, Slavonski Brod)
4.    ŠSD MLADOST '96 (Gimnazija Antuna Gustava Matoša, Đakovo)
U natjecanje nas je uvela voditeljica Mirna Rajle Brođanac govorom kojim je poželjela sreću svim ekipama. Prvu utakmicu odigrali su ŠŠD Gimnazija Požega i ŠŠD Polet Vinkovci s početkom u 11:00. Od samog početka utakmice rezultat ekipe iz Požege dominirao je zbog individualne igre učenika gimnazije iz Vinkovaca. Od igrača svakako treba spomenuti učenike iz Požege Henrika Hoffmana i Karla Grgurića koji je impresionirao zabivši 5 šuteva za tri poena. Uz agresivnu obranu i timsku igru ŠŠD Gimnazija pobijedila je rezultatom 58:36.
Drugu utakmicu igrale su ekipe ŠŠD Tehničar Slavonski Brod i ŠŠD Mladost '96 Đakovo. Pobjedi Đakova najviše je doprinio Stjepan Hajduković koji je od ukupnih 48 pogodaka zabio 25. Od Brođana se odličnom igrom istaknuo kadetski reprezentativac Hrvatske Sandro Jakšić. Dobrom, čvrstom i momčadskom igrom te samopouzdanjem Đakovčani su pobijedili rezultatom 47:34.


U sljedećoj utakmici za 3. mjesto natjecale su se ekipe ŠŠD Polet i ŠŠD Tehničar. Pošto su Brođani igrali dvije utakmice za redom bili su iscrpljeni i bezvoljni što je rezultiralo gubitkom utakmice. Također su u prvoj utakmici ostali bez kvalitetnog igrača Jagara koji je zadobio ozljedu koljena. Bez obzira što su realno bolja ekipa izgubili su rezultatom 65:34.
Posljednju utakmicu, za prvo mjesto, odigrali su ŠŠD Mladost '96 i ŠŠD Gimnazija. Ovo je zasigurno bila najnapetija i najteža utakmica. Svim igračima u glavi je bilo državno natjecanje i svi su imali motiv za pobjedu. Obje ekipe započele su dobrom obranom jakog intenziteta te je rezultat na kraju prve četvrtine bio izjednačen na 6:6. Na poluvremenu se Požega odvojila te gosti na odmor odlaze s vodstvom od 4 razlike. U drugom poluvremenu uspješno su održavali tu prednost, a domaća ekipa je samo jednom uspjela spustiti na 2 razlike. Kvalitetnu obranu kod domaćih vidjeli smo kod kapetana Mandurića i Marjanovića, a u napadu je dominirao Hajduković sa zabijenih 19 koševa od ukupnih 28. Timskom igrom, kvalitetnim napadima te obranom gimnazijalci iz Požege zasluženo su odnijeli pobjedu rezultatom 37:28.


KONAČAN POREDAK:
1.    ŠSD GIMNAZIJA

2.    ŠSD MLADOST '96

3.    ŠSD POLET

4.    ŠSD TEHNIČAR

IPL novinar:Ivona Knežević; GIMNAZIJA A.G.MATOŠA, Đakovo