Skip to main content

NEOČEKIVANI PREOKRET U ZADNJOJ ČETVRTINI

NEOČEKIVANI PREOKRET U ZADNJOJ ČETVRTINI
Kako izgleda kad se okupe najbolje košarkašice srednjih škola  iz Koprivničko-križevačke županije moglo se vidjeti 3.3. u križevačkoj dvorani OŠ Ljudevita Modeca.

Ekipe Srednje škole Koprivnica, Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga  i Gimnazije Đurđevac su sa natjecanjem počele od ranih jutarnjih sati, a sa slavljem je Srednja škola Koprivnica mogla početi nakon što je pobjedivši obje ekipe osvojila prvo mjesto. Igračica koja se istaknula sa najviše zabijenih poena, čak njih 32, je također bila iz ekipe Srednje škole Koprivnica, Petra Mihalić.

Iza nje je najbolja igračica bila iz Gimnazije Đurđevac sa zabijenim 31 poenom, a iz križevečke gimnazije je najviše zabila Karla Senko postignuvši 14 poena. Prva od tri utakmice odigrana je između ekipe Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga i ekipe Srednje škole Koprivnica. Rezultatom 18:44 Srednja škola  Koprivnica je uvjerljivo odnijela pobjedu. U drugoj utakmici je ekipa Srednje škole Koprivnica također lako postigla pobjedu, pobjedivši đurđevačku gimnaziju rezultatom 40:20.

Najnapetija utakmica za drugo mjesto odvijala se zadnja između križevačke i đurđevačke gimnazije. Vodstvo je sve do zadnje četvrtine držala križevačka gimnazija, no nekoliko minuta do kraja došlo je do preokreta. Gimnazija Đurđevac pridobila je loptu te postigla nekoliko neočekivanih pogodaka čime je prešla u vodstvo i time sebi osigurala plasman na drugo mjesto. Tim je neočekivanim preokretom gimnazija Ivana Zakmardija Dijankovečkoga zauzela treće mjesto na ovogodišnjem županijskom natjecanju. Cijelo natjecanje je proteklo u pozitivnom raspoloženju, a utakmice su odigrane fer i korektno. Ekipi Srednje škole Koprivnica želimo puno uspjeha i fer igre u njenom plasmanu na poludržavno natjecanje.


IPL novinar:Katarina Pofuk; GIMNAZIJA IVANA ZAKMARDIJA DIJANKOVEČKOGA KRIŽEVCI, Križevci