Skip to main content

ORIJENTACIJSKO TRČANJE

Orijentacijsko trčanje naziv je još jedne od brojnih igara koja stoje na raspolaganju kineziolozima koji ih koriste u radu s djecom od 6 do 10 godine. Donosimo vam opis  ove zanimljive igre autora Stjepana Crnokića.

ORIJENTACIJSKO TRČANJE

Autor: Stjepan Crnokić, prof.

U ovoj igri je zadatak da jednako podijeljene ekipe (do 5 igrača),  pronađu što brže sportske rekvizite sa svog popisa. Svaka od ekipa ima odgovarajući papir A4 s popisom sportskih rekvizita i pomagala koje mora pronaći.

EKIPA 1. Klikni i otvori PDF

EKIPA 2. Klikni i otvori PDF

EKIPA 3. Klikni i otvori PDF

Igra se provodi u školskom dvorištu i okolišu. Sportski rekviziti se raspoređuju u okolici škole (ne smiju biti sakriveni tako da su nevidljivi), zadatak je da svaka ekipa pronađe sportski rekvizit sa svog popisa i donese ga na početno mjesto starta. Ekipa koja najbrže skupi sve rekvizite s popisa je pobjednička ekipa. Popis rekvizita je u ovom slučaju (karta) kretanja po terenu, a rekviziti se mogu skupljati na više varijanti: po redu s popisa, što prije, u zadanom vremenskom periodu (1-2 min)...

Kad sve ekipe pronađu svoje rekvizite i proglasite pobjednike za iduću igru svaka od ekipa ima za zadatak da rekvizite druge ekipe slobodno raspodjeli po terenu.

Nakon određenog vremena karte možemo zamijeniti po ekipama. Ne morate biti ograničeni u izboru rekvizita važno je samo da su oni povezani sa stvarima koje koristite u praksi kad organizirate satove sporta.

Više o IGRAMA i ABECEDI UNIVERZALNE SPORTSKE ŠKOLE