Skip to main content

SASTANAK PREDSTAVNIKA HŠSS-a u FIFA-i

Dana 03. veljače 2017. godine, predstavnici HŠSS-a, glavni tajnik Hrvoje Čustonja i viši stručni savjetnik za opće poslove i međunarodnu suradnju, Josip Košutić, sudjelovali su, zajedno s predsjednikom ISF-a, Laurent Petrynkom, na sastanku koji je održan u sjedištu FIFA-e, u Zurichu.

Predstavnici HŠSS-a i ISF-a u FIFA-i su se sastali sa zamjenikom glavne tajnice FIFA-e, legendarnim hrvatskim nogometašem, Zvonimirom Bobanom.

Glavna tema sastanka bila je mogućnost suradnje ISF-a i FIFA-e na temeljima zajedničkih vrijednosti, a u smislu edukacije djece i mladih, razvoja nogometa u školama, stvaranja zajedničkog edukacijskog programa te suradnje u organizaciji Svjetskih školskih natjecanja u nogometu i futsalu, posebno za učenike osnovnih škola.

Na kraju sastanka, predsjednik ISF-a, gosp. Petrynka izrazio je zadovoljstvo razgovorom: „Suradnja između FIFA-e i ISF-a predstavljala bi snažan iskorak u razvoju ISF-a. Također bi pomogla podizanju kvalitete ISF Svjetskih nogometnih prvenstava te definitivno predstavljala važan iskorak u postizanju cilja koji dijelimo s FIFA-om: edukacija mladih ljudi kroz sport.

Glavni tajnik HŠSS-a, Hrvoje Čustonja zahvalio se ravnatelju III. Gimnazije iz Zagreba, gospodinu Martinu Oršoliću, koji je pomogao u organizaciji ovog sastanka te Zvonimiru Bobanu koji je primio predstavnike ISF-a i HŠSS-a u sjedištu FIFA-e te istaknuo kako je HŠSS spreman preuzeti ulogu domaćina novog natjecanja u organizaciji FIFA-e i ISF-a.