Skip to main content

Na krilima pobjede

POBJEDA NOŠENA NA KRILIMA NAVIJAČA

Iako su naši natjecatelji proveli ne prospavanu noć od uzbuđenja i treme, ujutro na njima se nije vidio umor nego samo veselje.

Učenici koji su svojim utakmica otvarali prvenstvo uputili su se  već oko pol 8 u dvoranu Ekonomske i trgovačke škole Ivana Domca, koja je bila domaćin natjecanju u košarci dok su oni drugi ostali još malo drijemati u sobama. Osim na terenu borba se vodili i na tribinama, gdje su gledatelji formirali skupine navijača te su se  međusobno nadglasavali. Od svih ti skupina navijača najglasniji su bili Orehovčani čija je momčad, nošena njihovim navijanjem, osvojila sjajno treće mjesto(dječaci). Kod djevojčica broncu doma nosi ŠSD Lovrek koje su bodrili navijači iz susjedne škole u Petrinji. Finala utakmica kod dječaka odigrana je bez velike napetosti iz koje su kao pobjednici izašli učenici OŠ Šime Budinića iz Zadra koji su bez problema svladali protivnike iz Petrinje. Finalna utakmica kod djevojčica bila je potpuna suprotnost. Do zadnjih 10 sekundi nije se sa sigurnošću moglo reći tko će pobijediti. Po isteku zadnje sekunde učenice na klupi OŠ Kajzerica skočile su u zagrljaj suigračicama na terenu kako bi proslavile pobjedu. Po završetku zadnje utakmice učenicima su uručene medalje, pehari i priznanja. Svim natjecateljima želimo čestitati na ostvarenim uspjesima.

detalj

I VRIJEME JE  NA STRANI ATLETIČARA

Među mladim atletičarima i njihovim mentorima ujutro je vladala lagana nervoza zbog mogućnosti pljuskova, ali to se nije desilo i već u jutarnjim satima sunce je obasjao nogometni stadion Cibalia, gdje je održana atletika za 5. i 6. razrede.. Na natjecanju iz atletike predstavile su se osam osnovnih škola od čega četiri ženske ekipe i četiri muške momčadi. Između natjecatelja nije bilo sukoba nego su svi zajedno uživali u kraljici sportova. Laskavom titulom državnog prvaka okitile su se učenice OŠ Otok iz Zagreba i učenici OŠ Sveta Nedjelja. Atletika nije baš bila popraćena od strane navijača, ali su zato to nadomjestili natjecatelji koji su navijali jedni za druge i po tko zna koji put pokazali da je i u sportu najbitnije prijateljstvo.

IPL novinarka: Petra Ivančić

re_pobjeda

Zlato u Gospiću

Dvorana A.G.Matoša ugostila je dječake petih i šestih razreda na državnom prvenstvu u futsalu. Odigrale su se četiri izrazito teške utakmice u kojima je svaka ekipa pokušavala izboriti svoje mjesto među prve tri ekipe. Brončani pehar otišao je u ruke ekipi iz Petrijanca koja je sa rezultatom 10:0 svladala Ratfalu iz Osijeka i tako zasluženo osvojila treće mjesto. Borba za prvo mjesto odvijala se između Velebita iz Gospića i Kantride iz Rijeke. Od početka je borba bila napeta sve do drugog poluvremena kad je Velebit počeo puniti mrežu Kantride i tako osvojio zlatni pehar sa rezultatom 8:3. Ekipa Retfala iz Osijeka ostala je bez pehara i medalja i sa suzama krenula kući. Igrači su pošteno čestitali jedni drugima s nadom da će im ovo natjecanje ipak ostati u lijepom sjećanju.

IPL novinarka: Lea Galinec

13344739_1004680149581617_8799262445882601125_n

USPJEŠNE TROGIRČANKE I NEPOBJEDIVI VALPOVČANI

Nakon jučerašnjeg opuštenog i protokolom ispunjenog dana, rukometaši i rukometašice su ipak morali obaviti ono zbog čega su i došli, te nam pokazati tko je od njih najbolji. Utakmica završnice državnog prvenstva održala se 3. lipnja 2016. s prvom utakmicom u 8:15. Na utakmici je cijelo vrijeme raspoloženje bilo vatreno. Publika je atmosferu dodatno podizala pjesmom i povicima, a čini nam se da su navijači Valpova bili najglasniji te najbrojniji. Jedan od navijača je čak i donio veliki bubanj te je uz povike i udaranje u bubanj bodrio igrače Valpova. Čini se da su neumorni navijači jako pozitivno utjecali na Valpovačke rukometaše te su oni odnijeli prvo mjesto od muških rukometnih klubova. Drugo mjesto su odnijeli dječaci iz Samobora koji su izgubili od Valpovčana s čak za 13 golova razlike. U borbi za treće mjesto pobijedio je Varaždin, a Zadar je zauzeo četvrto mjesto. Od ženskih rukometnih ekipa na prvom mjestu su cure iz Trogira koje su pobijedile Malešnicu sa samo jednim bodom razlike. Zbog izjednačenih snaga na terenu utakmica je bila iznimno napeta. Treće mjesto je osvojila Rijeka, a četvrto Cerna. Nakon utakmica podijeljene su medalje i pehari, a pobjednici su svoje uspjehe proslavili pjesmom.

IPL novinarka: Sofija Trninić

re_DSC_0203