Skip to main content

Vinkovci očekuju najbolje

U Vinkovcima je sve spremno za još jednu Završnicu Državnog prvenstva. Posljednje natjecanje najboljih učenika sportaša održati će se od 2. do 4. lipnja. Natjecati će se najbolji učenici 5. i 6. razreda u čak 5 sportova. Dječaci i djevojčice nastupiti će u atletici, rukometu i košarci dok će se futsalom pozabaviti samo dječaci, a naslov prvaka države u odbojci  tražiti će se među djevojčicama. Na prvenstvu će nastupiti oko 400 učenika i 32 voditelja.

dvorane-vinkovci

Natjecanja će se održati u sportskim dvoranama škola u Vinkovcima, te gradskom stadionu (atletika). Sva natjecanja održati će se u jednom danu, u petak 3. lipnja. Nastojati ćemo informacije o rezultatima podijeliti s vama u što kraćem vremenu. Idealno bi bilo da iz svake dvorane imamo prijenos uživo (live stream), no nažalost za tu avanturu nemamo novaca. No, svaku promjenu rezultata dobiti ćemo telefonom od članova tehničkih komisija svakog natjecanja, a iste ćemo odmah staviti na web stranicu.

OVDJE GLEDAJTE PROMJENE REZULATATA UŽIVO

REZ UŽIVO

U četvrtak će se na glavnom gradskom trgu  s početkom u 19 sati održati svečano otvaranje prvenstva. Tom će se prigodom dodijeliti Fair play nagrada školskog sporta. Fair play nagrada školskog sporta za tekuću školsku godinu dodijeliti će se učenicima Zdravstvene i veterinarske škole Dr. Andrije Štampara iz Vinkovaca. Dobitnici nagrade su: Matej Ćuk i Ivan Pinjuh. Učenici su članovi rukometne ekipe školskog sportskog društva MEDIVET.

Hrvatski školski sportski savez (HŠSS), u suradnji s Hrvatskom olimpijskom akademijom (HOA)  već petu godinu provodi natječaj pod nazivom Školski sport i olimpijski pokret. Ovogodišnji natječaj  se provodi pod nazivom Sportski novinar. Imamo i pobjednike u kategoriji osnovnih i srednjih škola. Nagrade će im biti uručene na svečanom otvaranju prvenstva.

U subotu, 4. lipnja učenici će krenuti na povijesno edukativni izlet u Vukovar. Nakon izleta učenici će u Hotelu slavonija imati ručak, a nakon ručka u planu je organizirani povratak kućama.

JOŠ VIŠE U PRVENSTVU POGLEDAJ OVDJE