Skip to main content

RADOST I ZABAVA NAJBITNIJI SU DIJELOVI SPORTA

Na današnji dan, 2.5.2016.g, održana je završnica državnog u Poreču za učenike s intelektualnim poteškoćama. Od njihovog dolaska, moglo se osjetiti uzbuđenje jer su mladi sportaši jedva dočekali svoje natjecanje. Već u 7 sati ujutro cijeli je hotel Delfin bio na nogama. Nakon ukusnog doručka, svi su hitro krenuli na svoja „borilišta“.

Atletičari su bili prvi na redu i nisu skrivali uzbuđenje da pokažu svoja atletska umijeća. Natjecali su se u trčanju, bacanju loptice i kugle i skoku u dalj. Atmosfera koja bila vrlo poticajna i pozitivna te sunčano vrijeme potpomogli su sjajnim rezultatima koje su natjecatelji postigli.

Sljedeći su na redu bili plivači. Natjecanje se održalo na bazenima Kantrida u Rijeci, pa je busem vladala užarena atmosfera. Neki su se zabavljali pjevajući, neki smišljali taktiku za pobjedu, dok su neki još malo odspavali. Po dolasku na bazene, učenici su žurno obukli svoje kupaće kostime te su se brzo spremili za natjecanje. Discipline su i u muškoj i u ženskoj konkurenciji bile jednake: 25m prsno, 25m leđno i 25m slobodno. Osim plivača, vrijedni su bili i navijači koji su poticali učenike da postignu što bolje rezultate. Na kraju natjecanja podijeljene su medalje koje su bile kao šlag na torti ovog veselog plivačkog natjecanja.

Posljednji, ali podjednako važni bili su stolnotenisači koje su svoj red dočekali u 17:00 sati u dvorani Intersport. Iako se malen broj učenika odlučilo za ovaj sport, natjecatelji su dokazali koliko motivirajući i zabavan on može biti. Dodatni poticaj bili su im kolege, koji su već završili svoja natjecanja, pa su snažno bodrili i navijali.

Na kraju dana dodijeljene su prigodne medalje svim natjecateljima. Svojim radom i trudom zaslužili su nagradu jer su pokazali kako svatko može uspjeti u onome što voli bez obzira za sve. Recept za uspjeh je puno rada i truda te naravno fair play, ali i puno sreće i ljubavi. Osmjesi na licima svih natjecatelja dokazali su kako je sport prvenstveno radost kojeg na ovom natjecanju nije nedostajalo. Njihovo trud na natjecanju pokazatelj je njihove iznimne želje za napretkom u sportu bez obzira na njihova ograničenja.

Veliko bravo svim natjecateljima i njihovim mentorima na svom uloženom trudu, vremenu i dobroj volji te se nadamo kako će se ovo natjecanje održavati i dalje na sve višem nivou. ☺

IPL novinarke: Maria Levačić i Maja Nedeljko