Skip to main content

PRAVEDNIM SUĐENJEM DO FINALA

Košarkaške utakmice održale su se 28.04.2016 u dvorani Žatika. Samo odabrane ekipe u muškoj konkurenciji su prošle u polufinale i finale državnog prvenstva. Momčadi koje su nastupile na prvenstvu dolaze iz III. gimnazije Zagreb, Gimnazije Dubrovnik, Strukovne škole Velike Gorice i Gimnazije Rijeka.

Najveću napetost dogodila se u utakmici koja se igrala između Gimnazije Dubrovnik i III. gimnazije Zagreb, gdje su u samoj završnici susreta dečki iz Zagreba vrlo brzo i iznenadno ostvarili prednost od šest koševa nad protivnikom i taj isti rezultat su sačuvali do kraja (56-49).

Osim toga, cijela je utakmica bila toliko agresivna da su dva igrača s terena izašla vrlo povrijeđeni, jedan s ozljedama oka, a jedan noge.

Kod cura svoje su polufinale osigurale ekipe iz: Klasične Gimnazije Slavonskog Broda, Ekonomske škole Šibenika te gimnazijalke iz Zagreba i Koprivnice .

Utakmica između Šibenčanki i Zagrepčanki bila je jako tijesna da se pobjednik tek saznao nekoliko sekundi prije samoga kraja kada su Šibenčanke za pola koša pobijedile svoje protivnice iz Zagreba i zadržale prvo mjesto u svojoj skupini!

Nakon utakmice bilo je lijepo slušati kako se obje ekipe slažu da je suđenje bilo na nivou i bez prigovora, a suci strogi, ali pravedni.

Dobar primjer i za suce i sportaše, s obzirom na žalbe koje oduvijek postoje i neprestano se ponavljaju. Sutra se nadamo istom podržavanju od strane publike, natjecatelja, sudaca i svih prisutnih.

Laura Lončarić, IPL novinarka