Skip to main content

„Svijet voli (dvostruke) pobjednike“

Djevojčice i dječaci OŠ Trnsko pobjednici su natjecanja u košarci!

Dugo očekivani trenutak napokon je stigao. Saznali smo prvake i prvakinje Lijepe naše u košarci za osnovne škole.
Već s prvim utakmicama početne su se pretpostavke promjenile. Snažan tempo igre Šibenčanki popustio je. U drugoj utakmici kod djevojčica, Josipa iz ŠSD Malik Viškovo istegnula je zglob, no uz zajedništvo i potporu djevojke su nadoknadile njezin izlazak i ipak pobijedile. Plasmanom u finale bol je vrlo brzo zamijenila sreća. Vatrenim igrama punim neočekivanih preokreta u finale su se plasirale i košarkašice iz ŠSD Trnsko.

Kod dječaka je situacija bila potpuno drugačija. Baš kao što smo i očekivali, nastup u finalu izborili su košarkaši ŠSD Trnsko i ŠŠD Bolići iz Splita. U utakmici za osvajanje trećeg mjesta pobijedili su dječaci škole Ivana Kukuljevića iz Belišća i djevojčice šibenske OŠ Vidici te tako osvojili zasluženu „broncu zlatnog sjaja“.

Došao je red i na najvažnije utakmice dana. Muško finale izazvalo je i pažnju publike koja je u velikom broju popunila tribine. Igra je i kod djevojčica i kod dječaka bila vrlo euforična i borbena, a slična je bila i situacija na tribinama. Gorljivi roditelji navijali su za svoje košarkaše, ali i bacali provokacije na račun igre protivničkih timova. Užareni od igre, zasluženu pobjedu i naslov dvostrukih prvaka na kraju su osvojili mladi sportaši iz ŠSD Trnsko.

Čestitamo pobjednicima i nadamo se da će nastaviti ovim tempom braniti boje svoje županije te donositi zlato u svoje domove.

IPL