Skip to main content

JELENKE I GRDELINI OPRAVDALI ULOGU FAVORITA!

Završio je dugo isčekivani dan Završnice školskog natjecanja u odbojci za ovu školsku godinu. Ova školska godina u svijetu odbojke bit će upamćena po osvajačima zlata: momčad Grdelini (Kaštel Stari) i ekipi Jelen (Dražice).

Osvajači Državnog prvenstva Grdelini su u polufinalu pobjedom od 2:0 nad momčadi Una (Hrvatska Kostajnica) osigurali prolaz u finale. Vodstvo su tijekom cijele utakmice imali Grdelini što je rezultiralo pobjedom.

Drugo polufinale vodilo se između momčadi Đuro Pilar (Slavonski Brod) i momčadi Vidra (Zagreb), a prolaz u finale izborila je momčad Vidra (Zagreb) pobjedom od 2:0.

U napetom, uzbudljivom, dugo isčekivanom finalu, sastale su se dvije momčadi boreći se za naslov prvaka države. Atmosfera je bila napeta i uzbudljiva. Natjecatelji su bili uzbuđeni, ali dovoljno koncentrirani na igru. Uzbuđenost i napetost vidjele su se na njihovim licima. U prvom su setu veliku prednost držali Grdelini koja je rezultirala vodstvom od 1:0 u setovima.

Drugi set bio je nešto napetiji, set dostojan jednog finala. Poeni su išli jedan za drugim, vodstvo je preuzela momčad Vidra te pobjedom u tom setu izjednačili rezultat. Najviše je navijača imala momčad Grdelini čije je ime neprestano odzvanjalo dvoranom. Navijanje im je puno pomoglo te uz malo truda, sreće, više smirenosti i spretnosti Grdelini su priveli treći set kraju u svoju korist. “Fešta“ je započela na terenu, nastavlja se u autobusu, a nastavit će se u Kaštelima.

Razgovorala sam s kapetanom momčadi Grdelini, Antom Pengom,koji je rekao kako je osvajanje Državnog prvenstva bilo očekivano. Također je spomenuo kako je to odbojkaška postava koja svakoga dana trenira zajedno i priprema se za mnoga odbojkaška natjecanja. A osvajanje ovog natjecanja “vjetar je u leđa“ i motivacija za daljnje treniranje i bavljenje odbojkom. Spomenuo je kako je na natjecanju stekao mnogo prijatelja te da mu je ovo bilo divno iskustvo koje će pamtiti.

Broncu je izborila momčad Una (Hrvatska Kostajnica) u borbi protiv momčadi Đuro Pilak (Slavonski Brod). Iako je publika bila na strani momčadi iz Slavonskog Broda, medalju je ipak izborila momčad Una (Hrvatska Kostajnica).

Kod djevojčica je u prvoj polufinalnoj utakmici pobjedu izborila ekipa Domagoj (Sinj) pobjedom od 2:0 nad Augustom (Zaprešić).
Druge finalistice bile su djevojke iz ekipe Jelen (Dražice) koje su do finala došle nadvadajući djevojke iz ekipe Galeb (Zagreb).

Za razliku od dječaka, finale djevočica bilo je manje napeto te manje praćeno od strane publike. Ekipa Jelen je držala svoju igru cijelo vrijeme dok je ekipa Domagoj tijekom igre imala i uspona i padova. Pobjedu je izborila ekipa koja je bila više koncentriranija,smirenija i željnija pobjede,dakle ekipa Jelen “dočepala se“ pobjede rezultatom od 2:0.

Nakon pjevanja pobjedničkih pjesama te proslave uz šampanjac, kapetanica ekipe Jelen (Dražice) mi je rekla kako se pobjedi baš i nije nadala. Ipak, rekla je kako joj je drago što se njihov trud i rad isplatio. Spomenula je i da ih to što su u skupini bile druge nije obeshrabrilo niti zastrašilo. Također je rekla kako joj je ovo bilo jedno divno iskustvo koje će dugo pamtiti i kojim će se hvaliti.

Treće mjesto izborila je ekipa August (Zaprešić) nadvladajući ekipu Galeb pobjedom od 2:1.

Svim ekipama želimo čestitati na njihovim uspjesima, zahvaliti na sudjelovanju te poželiti puno sreće u novim sportskim avanturama!

IPL NOVINARKE