Skip to main content

FOTO: Svu svoju energiju usmjerili na zlato

U jutarnjim satima 25. travnja 2016. na Završnici Državnog prvenstva školskih sportskih društava Republike Hrvatske u Poreču održan je kros za dječake i djevojčice. Natjecalo se šest ekipa i šest momčadi od kojih se svaka sastojala od četiri člana.

Nakon što su se svi okupili, natjecatelji i mentori krenuli su u obilazak staze. Nakon obilaska i kratkog zagrijavanja, dječaci su stali na start i čekali početak. Dječaci su se natjecali u timovima, no titulu najboljeg zaslužio je Josip Kraljević iz Osijeka koji je već na samom početku prešao u vodstvo i čuvao ga je do samog kraja.

Njegova je momčad iz OŠ Dobriša Cesarić na ukupnom poretku zauzela treće mjesto. Drugo je mjesto zauzela momčad OŠ Antuna Nemčića Gostovinskog iz Koprivnice, a na samom vrhu tablice zasjali su dečki iz OŠ Krapinske Toplice.

Samo nekoliko minuta nakon dječaka na red su došle djevojčice. Cijela je utrka bila neizvjesna i napeta te se do zadnjih trenutaka nije znalo tko će biti pobjednik, no ipak djevojčica iz OŠ Ljudevita Modeca iz Križevca svu je svoju energiju usmjerila na zlato tik do cilja. Lucija Zimonji zajedno je s Veronikom Drljačić, koja je zauzela treće mjesto, svojoj ekipi osigurala pobjedu.

Nakon napornog i neizvjesnog trčanja ipak je smogla snage da mi kaže što za nju i njenu ekipu znači ova pobjeda: „Za mene i moju ekipu to jako puno znači zato što smo puno vježbale i trenirale, a na kraju nam se sve to isplatilo.“

Drugo mjesto na ovogodišnjem krosu za djevojčice uzele su djevojčice iz OŠ Storbečan, a broncom oko vrata okitile su se djevojčice OŠ Bogumila Tonija iz Samobora.

Čestitamo izvrsnim pojedincima, a i svim ekipama i momčadima koji su se danas iskazali na stazi Plava Laguna u Poreču. Uživajte u ostatku ove Završnice!

Tea Đorđević