Skip to main content

Dugo očekivana finala sve su bliže

Prvog dana Državnog prvenstva Hrvatske 25.04.2016 natjecanje u futsalu otvarile su momčadi Čakovca i Gospića u maloj dvorani Intersporta. Izvrsnim obranama golmana Čakovca i odlično bačenom kontrom, kapetan Meglić postiže pogodak te Vihori prelaze u vodstvo. U nastavku je bilo riješeno pitanje pobjednika jer su Vihori imali veliku prednost (5:0).

Zadnje minute igre podiže pogodak momaka iz Gospića, stoga utakmica završava 5:1 za Čakovec. U drugoj skupini pak nije bilo napetosti jer se od početka vidjelo tko će proći u finale. Treba izdvojiti uatkmicu Velika Gorica:Lipik koja je završila rezultatom 4:0, u kojoj su sportaši iz Gorice svojom jednostavnom igrom i spremnošću priveli utakmicu u svoju korist.

U sutrašnjim polufinalima prvu utakmicu igraju Vihor, Čakovec i Matoši, Zagreb s početkom u 08:00, dok drugu igraju Velebit, Gospić i Gorica, Velika Gorica s početkom u 09:30.

Kod djevojčica u skupini „A“ dalje su prošle ekipe OŠ Lapad iz Dubrovnika te OŠ Rugavica iz Dugog Sela. Cure iz Rugavice upisale su dvije pobjede dok su Lapađanke izgubile od Rugavice 3:1. U ova 3 kola neke su se djevojke požalile da je bilo nepoštenih odluka sudaca, ali svi se nadaju da će sutra u finalnom danu biti sve kako treba. U skupini „B“ najveću pažnju dobile su igračice iz OŠ Brezovice, koje su obje momčadi svladale s 3 pogotka i na taj način bez prevelike muke osigurale samu Završnicu natjecanja.

U polufinalnim okršajima nalaze se OŠ Lapad protiv OŠ Brezovice u 08:45 te OŠ Dugo Selo protiv Male Subotice u 10:15.
Željno očekujemo sutrašnje utakmice i nadamo se da će biti jednako uzbudljive!

Laura Lončarić, IPL novinarka