Skip to main content

Borba se nastavlja u Poreču

Prvog dana državnog prvenstva u Hrvatskoj, 25.travnja 2016. godine u dvorani Intersport, odigrane su brojne zanimljive i napete odbojkaške utakmice između učenika osnovnih škola. Muške momčadi i ženske ekipe bile su podijeljeni u dvije skupine.

U muškoj skupini “A“ nalazili su se:
Petrijanec (Petrijanec), Grdelini (Kaštel Stari) i Đuro Pilar (Slavonski Brod). Bez ijednog izgubljenog seta, Grdelini su zauzevši prvo mjesto u skupini, osigurali prolaz u sljedeći dio natjecanja. U sutrašnjem dijelu natjecanja svoju borbu će nastaviti i momčadi Đuro Pilar (Slavonski Brod).

Nažalost, momčad Petrijanec (Petrijanec) svojom borbom nije uspio doći do prolaza, te bez ijedne pobjede zauzimaju posljednje mjesto u skupini.

U skupini “B“ nalazili su se:
Una (Hrvatska Kostajnica), Vidra (Zagreb) i Povratak (Lički Osik). Siguran prolaz osiguran je momčadi Vidra (Zagreb) koja je također bez ijednog poraza prva u svojoj skupini. Drugi u skupini je momčad Una (Hrvatska Kostajnica), a posljednja u skupini je momčad Povratak (Lički Osik).

Atmosfera u dvorani bila je neopisiva, vladao je pravi sportski duh, natjecatelji su se međusobno podupirali, što je i donijelo pozitivne rezultate. Prema procjenama gledatelja i natjecatelja, favoriti za finale su momčadi Grdelini (Kaštel Stari) i Una (Hrvatska Kostajnica).

Zanimljivo je da se na ovom državnom prvenstvu u momčadi Grdelini nalaze neki od dobitnika nagrada za najbolje pojedince na Državnom odbojkaškom prvenstvu za mlađe kadete 2015/2016 godine. S obzirom na to, Grdelini imaju veliku prednost zbog svoje fizičke i psihičke spremnost.

U ženskoj skupini “A“ nalaze se:
Galeb (Zagreb), August(Zaprešić) i I.Osnovna škola Varaždin (Varaždin).
Prve u ovoj skupini su ekipa Galeb (Zagreb) koja se zaista iskazala svojom borbenošću. Drugo mjesto te osiguran prolaz dalje zauzela je ekipa August (Zaprešić). I.Osnovna škola Varaždin (Varaždin) nije se plasirala te time zauzela posljednje mjesto u ovoj skupini.

U skupini “B“ nalaze se:
Domagoj (Sinj), Jelen(Dražice) i Višnja (Višnjevac). Do medalje će pokušati doći ekipa Domagoj (Sinj) koje su prve u skupini. Prepreku će im stvarati ekipa Jelen (Dražice) koje su svojom igrom zauzele drugo mjesto u skupini. Posljednja je ekipa Višnja (Višnjevac).

Posebno možemo pohvaliti sve natjecatelje koji su unatoč ozljedama i bolovima igrali bez predaje do samoga kraja. Volja i želja za pobjedom pobjeđuju svako zlo pa tako i samu bol! Napete i borbene utakmice nastavit će se sutra kad ćemo saznati koje su to škole najbolje u Hrvatskoj i koje će kući ponijeti zlatnu medalju. Želimo svima puno sreće!

Dorna Šarić, IPL novinarka