Skip to main content

Bez iznenađenja u Intersportu

Drugi dan natjecanja u dvorani Intersport prošao je bez puno iznenađenja u obje kategorije.

Prve utakmice započele su u devet sati; Gruzija je s Kinom igrala izjednačeno 3:3, a na drugom igralištu Talijanke su izgubile od susjeda Francuskinja 2:6. Situacija u grupi postala je puno jasnija nakon utakmica koje su slijedile i odigravale se do 17h.

Reprezentacije bez ijedne ostvarene pobjede bile su Gruzija, Francuska i Bugarska, koje će danas, posljednjeg dana grupne faze natjecanja, pokušati ispraviti tu neslavnu statistiku. Za razliku od njih, Nizozemci i Iranci grupnu fazu zasad prolaze bez ijednog poraza te će danas pokušati zadržati vodstvo. Igrači Hrvatske 2 nisu dopustili da ih poraz u prvom danu poljulja te su upisali dvije pobjede, protiv Izraela (5:3) i Kosova (7:2), dok se tim Hrvatska 1 nakon dobrog prvog dana i pobijeđene jutarnje utakmice drugog dana protiv Bugarske koju su deklasirali rezultatom 12:0, opustio i izgubio od Izraela 3:5. U sjajnom izdanju nise se pokazali ni igrači Belgije FL, izgubivši protiv Irana 3:0 i Cipra 4:3 koji je nekoliko sati ranije izgubio od Kosova 8:4. Tim Kosova i u muškoj i u ženskoj kategoriji prate česte ozljede, ali djevojke to nije spriječilo da slave protiv Brazila velikom razlikom od 10:1. Brazilke su slavile protiv Francuskinja 5:2 čime su se malo iskupile za već spomenuti poraz od Italije.

re_DSC_2563

Navijači ipak na umu trebaju imati da će utakmice trećeg dana natjecanja odlučiti o plasmanu timova i da se svi još stignu izboriti za gornju dvanaesticu.

Sara Horvatić i Nikolina Jurković, IPL novinarke