Skip to main content

Joško Vlašić predaje na Simpoziju

U petak, 6. studenog i subotu, 7. studenog 2015. godine Hrvatski školski sportski savez organizira 4. Simpozij Školski sport koji će se održati na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Simpozij je prvenstveno namijenjen voditeljima programa Univerzalne sportske škole te učiteljima i profesorima tjelesne i zdravstvene kulture. Simpozij je organiziran kao državni stručni skup, a obavezan je dolazak svih voditelja koji provode program Univerzalne sportske škole u školskoj godini 2015./2016.

Radi se o dvodnevnom događanju koji je zamišljen kao spoj teorijsko-praktičnih predavanja što je od 2011. godine pozitivno prepoznato kod sudionika i kao takvo ostalo i do dan danas. Od prvog izdanja broj sudionika se povećao sa 205 na čak 434 u 2014. godini. Programski sadržaji su uglavnom vezani za organizaciju rada s djecom u tjelesnoj i zdravstvenoj kulturi, školskom sportu i treningu.

Od predavanja u petak izdvajamo Marina Bašića koji će demonstrirati vježbe s vlastitim tijelom i različitim rekvizitima. U subotu Joško Vlašić ima predavanje «Dijete i sport» tijekom kojeg će otvoriti pitanja poput - Treba li djetetu organizirani oblik tjelesnih aktivnost i koje su moralne dileme takvog pristupa? Donosi li takav pristup prednost ili ne te je li to u interesu zajednice u cjelini?

Više informacija o temama i predavanjima preuzmite u publikaciji koju preuzmite OVDJE